Chemia przemysłowa - Mycie kwaśne w obiegach zamkniętych
NDO-AC 21 CKT S
NDO-AC 21 CKTS jest silnie kwaśnym, płynnym środkiem przeznaczonym do jednofazowego mycia w systemach CIP urządzeń mleczarskich, linii udojowych w browarnictwie oraz całym przemyśle spożywczym. Doskonale nadaje się do mycia nastrzykiwarek w zakładach przetwórstwa mięsnego. Dzięki specjalnie dobranej recepturze środków powierzchniowo-czynnych posiada wyjątkowe właściwości użytkowe tj.: efektywnie usuwa kamień piwny, białko, cukier, sole, drożdże . Produkt nie pieniący. Zaleca się roztwór 0,5-3,0% w zależności od zadania
Płynny, silnie kwaśny, niepieniący się środek myjący na bazie kwasu fosforowego.
wartość pH : 0.4 w koncentracie
NDO-AC 23/16 KEG
NDO-AC 23/16 KEG służy do usuwania kamienia, osadów białkowych itp. z wirówek, aparatów do pasteryzacji i KEG. Jest produktem silnie kwaśnym, skutecznie rozpuszczającym kamień wapienny i białko. Zaleca się roztwór 0,2-2,0% w zależności od zadania. Temperatura do 90oC
Płynny, silnie kwaśny, niepieniący się środek myjący na bazie kwasu azotowego.
wartość pH : 1.6 w 1% roztw.
SURT CIP
SURT C.I.P jest niepieniącym się, silnie kwaśnym środkiem myjącym przeznaczonym głównie do mycia metodą cyrkulacyjną .Doskonale nadaje się do mycia wszelkiego rodzaju zbiorników, rurociągów, pojemników, urządzeń napełniających, pojemników z tworzyw sztucznych w przemyśle spożywczym. Jest środkiem przystosowanym do działania w niskich temperaturach. Efektywnie usuwa osady drożdżowe, kamień piwny, mleczny i wodny. Nie pieni się nawet przy dużym stopniu zabrudzenia. Nie niszczy powierzchni wykonanych ze stali kwasoodpornych, gumy i tworzyw sztucznych. Zaleca się roztwór 0,3-3,0% w zależności od zadania
Uwaga: ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Więcej informacji o celu ich używania i zmianie ustawień przeglądarki znajdziesz tutaj.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Czym są pliki "cookie" - „ciasteczka”?
Poprzez pliki „ciasteczka” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Ciasteczka” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Pliki cookies, wykorzystywane są w celu:
tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych
dostosowanie zawartości i wyglądu strony do preferencji użytkownika